מבוא
מהו סחר באנשים?
הסחר באנשים כרוך בהעברת אנשים מקהילות בהם הם חיים תוך כפייה במטרה להעבידם בניגוד לרצונם , לרוב תוך שימוש באלימות, הונאה וכפייה. העברת האנשים יכולה להיעשות בתוך גבולות המדינה או לחצות אותם.
אחת הבעיות של חקר התחום היא שבשל החשאיות , המידור והחששות הכבדים של הקורבנות להגיש תלונות הנוגעות לסחר, קשה לאסוף נתונים מדויקים על הכמות האמיתית של האנשים המעורבים כקורבנות בתופעה ולכן הסטטיסטיקה אינה מדויקת.
בעיה נוספת היא ההגדרה של הנוחים הקשורים , עד לפני שנים ספורות, ברוב הארצות לא היה הבדל בין התעסקות בזנות מרצון והתעסקות בזנות מתוך תופעות הסחר מבחינת החוק והרבה אנשי חוק התייחסו לשני הצדדים באותה הצורה. גם הגדרת עבודות כפייה כתופעות לוואי של הסחר השתנתה בשנים האחרונות גם בשל העובדה שיותר משליש מהאנשים הנסחרים מועסקים בעבודות כפייה למיניהן.
תופעת הסחר בבני האדם כולל העברת נשים ממקום אחד לאחר ומציב אותם בתנאים של עבודה בכפייה. לעיתים העבודה הנדרשת מהם כוללת, עבדות מקומית, עבודה חקלאית שאינן בטוחה, ניצול למטרות כמו הקמה או עבודה במסעדה, וצורות שונות של עבדות המודרנית. הפרה הגלובלית זו של זכויות אדם מתרחשת בתוך מדינות וחוצה גבולות, אזורים ויבשות.
נושא הסחר למטרת עבודת כפייה נידון כנושא זכויות אדם, ולא כבעיית הגירה , אבל רק לעתים נדירות ישנו דין וחשבון על ההפרות הרבות של זכויות האדם המלווים את הסחר שכוללים שעבוד, עבדות, אונס והתעללות פיזית ונפשית.
להערכתי ארגונים כאלו מסייעים מאוד לטפל בתופעה של הפרת זכויות אדם במיוחד בעיית הסחר בנשים שקיימת מימיי קדם מבחינה היסטורית ועדיין חיה ובועטת גם היום בחומרה גדולה בהרבה. הארגון הנ”ל מסייע למדינות שאינן יכולות \ רוצות \ מסוגלות , להשקיע את כל משאביהן בטיפול בהפרה של זכות אדם זאת, הכי חשובה, הזכות להיות חופשי .
עבודתי תתמקד בשאלה כיצד ובאיזו מידה מצליח הארגון ANTI SLAVERY ודומיו, לסייע בבעיית הסחר בנשים למטרת כפייה באמריקה הלטינית.
מתודולוגיה:
כדי לראות את השפעתו של הארגון בצורה הטובה יותר אצרך לנתח דוחות של הארגון אשר אמורים לשקף באופן ממשי את המצב הקריטי בשטח, על ידי ניתוח תוכן איכותני של מסמכים כגון דוחות הארגון, מאמרים ואף חוקים של מדינות מסוימות.
תוכן עניינים
מבוא
פרק 1 – מיקום הסחר בנשים למטרות עבודת כפייה – ע”מ 3
פרק 2- ארגון : ANTI-SLAVERY INTERNATIONAL -ע”מ 4-8
פרק 3 – הסחר בנשים לפי דוחות באמריקה הלטינית – ע”מ 13-21
פרק 4 – סיכום ומסקנות – ע”מ 22
ביבליוגרפיה- ע”מ 23-24