תקציר
בעבודה זו יוצג טיפול קבוצתי בשילוב ODT (חוויה באמצעות שטח) בשירות המבחן לנוער. בטיפול נטלו חלק עשרה נערים שהופנו לשירות המבחן, עקב ביצוע עבירות אלימות. תכנית העבודה מנתה עשר פגישות שכללו בדיקה ותיעוד של שלבי ההתפתחות של הנערים בהתאם ובכפוף למודל שלMackenzie & Livesiey . המפגשים שילבו טיפול קבוצתי דינאמי ופעילות שטח, לשם חשיפה על מנת להקנות לנערים מגוון התנסויות ומיומנויות טרם היציאה למסע.
התוצאות נבחנו על פי כמה אלמנטים. לדוגמא, לכל אורך התהליך ניכרה עלייה מתמדת באחוז ההשתתפות, עד ל- 100% לקראת הסוף. תשעה מן המשתתפים קיבלו תעודת הצטיינות.
היו שתי השערות מחקר. הראשונה היא שישנו קשר בין דמוי עצמי ותוקפנות. מה גם שנמצא קשר שלילי וחלש ביניהם, קשר זה נחלש לאחר ההתערבות. השנייה היא שככל שהדימוי העצמי של הנער יהיה גבוה הוא ידווח על פחות גילויי אלימות (לשני הצדדים). והנה כי כן, לאחר ההתערבות נמצאה עליה מינורית בדימוי העצמי, וירידה משמעותית בתוקפנות. לחיזוק ההשערה, נמצא שההתערבות תרמה לניתוק הקשר בין המשתנים. בשולי הדברים יצוין גם כי למשתתפים לא נפתחו תיקים חדשים במשטרה לאורך התהליך (על סמך מידע משטרתי).
תוכן עניינים
א. תקציר 3
ב. מבוא 5-4
ג. סקירה ספרותית 5-17
ד. השיטה 17-19
ה. תוצאות 19-20
ו. דיון 21-24
ז. סכום 24-25
ח. מקורות 27-30